Forum

#1 2012-05-28 17:40:39

matic
Member

LodInstancer problem

Hi all i have a little problem with the lod instancer.

http://www.mathieufrossard.com/wp-content/uploads/2012/05/WIP-LodInstancer-01.jpg

He work perfectly but when i try to render, it look like this :

http://www.mathieufrossard.com/wp-content/uploads/2012/05/WIP-LodInstancer-02.jpg

Did i missed something ? another thinks, when i try to active the Lod, all my instances meshes disappear ??
And how can i make the render more faster? some tip ?

Math


Freelancer 2d / 3d
My Web Site

Offline

 

#2 2012-05-28 18:09:06

hulud
Guerilla dev, the guy to hug

Re: LodInstancer problem

It looks like a bounding box issue. Try to add a bit of Position -> BoundingExtension (the minimum you need).


Cyril 'Hulud' Corvazier
Guerilla developer
http://www.mercs-eng.com

Offline

 

#3 2012-05-28 18:26:35

matic
Member

Re: LodInstancer problem

Thanks cyril that's better, but what about the lod option ???
Because without them it impossible to render... When i tried a render in view port, guerilla freeze....


Freelancer 2d / 3d
My Web Site

Offline

 

#4 2012-05-31 10:20:02

hulud
Guerilla dev, the guy to hug

Re: LodInstancer problem

For the viewport try to reduce the density (Density -> OpenGLRatio ).

If you do a massive instancing, you have to be careful that it doesn't blow the viewport (reduce OpenGLRatio or use the box mode) and make sure the bound extensions are minimal.

Sorry there is no documentation for the LOD instancer for the moment, just the sample :

The LI can instantiate several type of vegetation at once. For exemple :

flowerA and flowerB

The LODs must be named :

flowerA_1 : biggest
flowerA_2
flowerA_3 : lowest

flowerB_1
flowerB_2
flowerB_3

Like everything to the procedural "Instances" plug.

Cyril


Cyril 'Hulud' Corvazier
Guerilla developer
http://www.mercs-eng.com

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB